Títol del Curs
La sortida de la crisi i el futur d'Europa

Contingut
Europa ha arribat a una realitat dramàtica. Un procés gens democràtic de construcció europea ha anat soscavant al llarg dels anys les bases del pacte social de postguerra, i s'ha accelerat amb la crisi econòmica actual i amb la resposta que hi han donat les elits financeres. Aquest curs vol abordar com s’ha arribat a aquesta situació i quin futur s’hi entreveu, i ho farà a partir de l’estudi del paper que han tingut aquestes elits com a protagonistes d’una prosperitat il·lusòria i de l’actuació de les classes rectores europees i dels seus còmplices polítics i mediàtics. De caràcter interdisciplinari, el curs serà impartit per filòsofs, economistes, politòlegs i juristes, i pot ser d’interès tant per a estudiants de ciències socials i persones vinculades amb l’associacionisme, la política, els sindicats o el periodisme com per a qualsevol altre ciutadà inquiet per aquesta qüestió.

Programa
1. «El final del model social de postguerra: l'ofensiva dels rendistes»
Data i hora: 4/07/2011 a les 09:30h.

Luis Juberías Gutiérrez, Director de la Fundació Pere Ardiaca
Antoni Domènech, Editor General de Sin Permiso i catedràtic Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

2. «La crisi de la utopia neoliberal a Europa: crítica i algunes propostes alternatives»
Data i hora: 5/07/2011 a les 09:30h.

Quim Sempere, Professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona

3. «La crisi de la utopia neoliberal a Europa: crítica i algunes propostes radicalment diferents. Filosofia, sociologia i economía de la renda bàsica de ciutadania»
Data i hora: 6/07/2011 a les 09:30h.

Daniel Raventós Pañella, professor titular del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona
David Casassas Marquès, professor del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

4. «Crisi de representació política»
Data i hora: 7/07/2011 a les 09:30h.

Antoni Domènech, Editor General de Sin Permiso i catedràtic Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Universitat de Barcelona.

5. «Escac a l'estat democràtic i social de dret»
Data i hora: 8/07/2011 a les 09:30h.

Gerardo Pisarello Prados, professor titular del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de Barcelona.
Àngels Martínez Castells, economista, presidenta de Dempeus per la Salut Pública i vicepresidenta de la Fundació Pere Ardiaca, Barcelona.

Informació d'interés

Dates del curs: Del 4 al 8 de juliol
Horari: matí, de 9.30 a 14 h
Durada: 20 o 30 hores

Aquest curs ha estat instat a ser reconegut amb crèdits acadèmics per les universitats membres de la XVU.

Organitzen
Sin Permiso, Fundació Pere Ardiaca i Fundación Socialismo Sin Fronteras

Coordinació
Antoni Domènech, editor general de la revista Sin Permiso i catedràtic de Filosofia del Dret, Moral i Política de la Universitat de Barcelona.
Luis Juberías Gutiérrez, coordinador de Projectes Acadèmics de la Fundació Pere Ardiaca, Barcelona.

Per a més informació: UB

Etiquetes de comentaris: , ,


http://activitats.fpereardiaca.cat/2011/04/curs-destiu-als-juliols-de-la-ub-la.html




Tw
Fb
G+